Dunaújváros

2014.07.23. 06:20

Csőtörés a Bocskai utcában: veszélyesen megdőlt egy fa (frissítve)

Dunaújváros – Eltört egy vízcső kedd este a Bocskai utcában. Ki kellett vágni egy fát, ami talán a hibát okozta.

Pekarek János

A Bocskai utca kollégium melletti első háza előtt tört el egy százötven milliméter átmérőjű vízcső július 22-én este kilenc óra után néhány perccel. A törött csőből az útburkolat alól buzgott fel a víz, ami harminc-negyven centiméteres magasságban borította el az aszfaltot.

Olvasói fotó: Juhász Judit

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna és Hőszolgáltató (DVCSH) Kft. szakemberei este negyed tízkor zárták el a csővezetéket: emiatt a környék nyolc lépcsőházában, mintegy százötven lakásban átmenetileg megszűnt a vízszolgáltatás. Ráadásul a kiömlő víz alámosta annak a platánfának a gyökereit, amely a ház előtt állt: a fa emiatt olyan veszélyessé vált, hogy a tűzoltók inkább kivágták, mielőtt baleset történik. A fakivágáshoz a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók műszaki járművén kívül Székesfehérvárról is a helyszínre érkezett egy emelőkosaras tűzoltóautó. A fakivágással július 23-án hajnali egy órára végeztek – nagyjából addigra megszüntették a vízömlést és helyreállították a vízszolgáltatást is a DVCSH szakemberei. Előzetes vélemények szerint az amúgy is mintegy  ötven éves, elhasználódott csővezeték törését valószínűleg annak a platánfának a gyökerei okozták, amelyet ki kellett vágni. A vízszolgáltatás tehát még a szerdára virradó éjjelen helyreállt. A Bocskai utca Dózsa György út felé vezető oldalán azonban egy méretes, körbekerített, tegnap még többnyire sárral teli gödör nehezítette a közlekedést. Várhatóan át kell majd vizsgálni az utca nagy részén áthaladó vezetékszakaszt, tolózártól tolózárig, esetleges további meghibásodások után kutatva, mielőtt újabb csőtörés következik be. Az is lehetséges, hogy a teljes vezetékszakaszt ki kell cserélni a biztonságos működés érdekében. Ezután következhet majd a munkagödör feltöltése és az úttest helyreállítása. Azt egyelőre nem lehet megmondani, hogy mindez várhatóan mennyi időt vesz igénybe. Azzal jó néhány napig számolnunk kell, hogy egy sáv zárva marad az autók elől a Bocskai utca ezen részén.

Fotók: Ady Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!