Dunaújváros

2014.03.12. 20:05

Arany János versmondó-verseny

Dunaújváros - Huszadszor rendezték meg az Arany János versmondó-versenyt a város és környéke iskolásainak.

Pekarek János

A huszadik (!) Arany János Versmondóversenyt rendezték már szerdán délután -  hol másutt, mint az Arany János Általános Iskolában. Mégpedig a város és a városkörnyék általános iskolák alsó- és felsőtagozatosainak: még Dunavecséről is jöttek lelkes, tehetséges versmondók. Akik a rendezőkkel, felkészítő tanáraikkal és a kísérő szülőkkel együtt tisztelettel adóztak a verseny és az iskola névadójának, aki 1817. március 2-án, tehát 197 évvel és néhány nappal ezelőtt született Nagyszalontán.

A verseny rendezőinek kedves meglepetése volt, hogy a szülői közösség egy tagja, az országos versmondó versenyeken sok szép díjat nyert Molnár Roland elszavalta Arany Fülemüle című híres versét kirobbanó sikerrel!

Tóth Lili, Lázár Norbert, Balla Benedek, Móricz Máté, Szilas Luca, Nevezi Rita, Garda Eszter (Fotó: Ady Géza)

- A versmondás az emberi önkifejezés talán legjobb eszköze - mondta köszöntőjében Garai Zsuzsanna, a rendező iskola igazgatója, majd Hartungné Hajnal Klára, tanító és okleveles nyelv- és beszédfejlesztő tanár, a vetélkedő kitalálója ismertette a versmondó-délután lebonyolítását.

Eszerint a versenyzők sorszámot húztak, és ennek megfelelő sorrendben mondták el az általuk szabadon választott Arany János verset vagy versrészletet. A külön alsósokat, illetve felsősöket bíráló zsűrik a szavalatkor csak a versenyzők sorszámát ismerték, nevüket vagy iskolájukat nem.

A sikeres versenyzők oklevelet, virágot, könyvet és csokoládét kaptak. Mívesen kidolgozott, remek produkciókat hallhattunk!

Az alsósoknál két harmadik helyezett lett: Tóth Izabella (Rácalmás) és Bogdán Anna (Dózsa). Második: László Nikolett (Gárdonyi). Az első díjat nyerte: Duda Dániel (Dunavecse). A felsősöknél két különdíjas is volt: Nevezi Rita (Móricz) és Tóth Lili (Rácalmás). Harmadik lett: Garda Eszter (Rácalmás), a második: Rostási Ádám (Szilágyi), első pedig: Pocsai Dóra (Móricz).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!