Dunaújváros

2013.01.29. 17:44

Várni kell a melegre a Barsi Dénes utcában

Úgy tűnt, hétfőre megoldódhatnak a Barsi Dénes utcában taláható társasház fűtési gondjai. Ám a megoldásra még várni kell.

Szabó Szabolcs

A Dunaújvárosi Hírlap hétfői számában az a hír jelent meg a Barsi Dénes utcai társasház fűtési anomáliáiról, hogy a hét elején megoldódnak a gondok. Az üggyel kapcsolatban több érintett olvasónk is jelezte: továbbra is hidegek a radiátárok, a gázórát nem szerelte vissza a szolgáltató. Hingyi László a választókörzet képviselője a DH-nak elmondta, azon dolgoznak, hogy mielőbb bemelegedjenek a radiátorok.

- Szomorúan vettük tudomásul, hogy hétfőn nem indult el a lépcsőház gázkazánja, így jelenleg is hidegek a radiátorok. Fagyoskodunk, két mobil villanyradiátorral próbáljuk átvészelni ezt az időszakot, amely egyre hosszabbra nyúlik - fogalmazott lapunknak Szalai Antalné, akinél legutóbb a múlt héten pénteken jártunk. A szolgáltató hátralékfelhalmazódás miatt szerelte le a gázórát a múlt hét közepén, így lassan egy hete fűtés nélkül van több lépcsőház a Barsi Dénes utcában.

Lehet, hogy a hóember az épületen belül sem lenne rosszabb állapotban? Önkormányzati segítséggel folyik a melegteremtés... (Fotó: Lázár Zsolt)

- Azon dolgozunk, hogy mielőbb megnyugtatóan rendeződjön a helyzet. Az utóbbi napokban többször is egyeztettünk a szolgáltatóval, a társasház közös képviselőjével. Információink szerint hatszázezer forintot meghaladó tartozás halmozódott fel. A polgármester úr, Cserna Gábor kezességet vállalt a szolgáltatónál. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat átmeneti pénzügyi segítséget nyújt a bajba jutott társasháznak, ám nem fizeti ki a fennálló tartozást. A szolgáltató területileg illetékes képviselője megígérte, hogy mihamarabb visszaszerelik az órát és a kötelező mérések, valamint a nyomáspróba után elindul a fűtés - felelte megkeresésünkre Hingyi László az érintett választókerület közgyűlési képviselője, aki hozzátette: a pénzügyi segítséghez jogi előkészítés és engedélyeztetés szükséges, amellyel várhatóan  szerdán végeznek a hivatal munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!