Dunaújváros

2012.10.27. 05:32

Üstökös Kupa utánpótlás kézilabdázókkal

Dunaújváros – Ma és holnap egész nap pattog a kézilabda az iskolai tornatermekben, a Dunaújváros Sportcsarnokban. Az Üstökös Kupán az utánpótlás szerepel.

Jankó Árpád

 Pók Ferenc, a megyei szövetség elnöke, Dunaújváros iskolái, intézményei, az akadémia is büszkék lehetnek erre az évente megrendezendő kétnapos kupára.
– Ez lesz már a hetedik alkalom. Először a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség és a Szilágyi iskola kezdeményezése alapján rendezték meg az Üstökös Kupát. Két célt tűztünk ki. Legyen lehetőségük a gyerekeknek a versenyzésre, és közben találjanak a szakemberek tehetségeket – foglalta össze a rendezvény lényegét a megyei elnök.

Tény, hogy nagy összefogás kellett most is a szervezéshez. Étterem, kollégium, a főiskola is a támogatók sorába lépett. Nyolcvannyolc csapat kétszáz mérkőzést játszik majd két nap alatt. Debrecen, Szeged, Szombathely, Budapest, Tata, Ózd, Kecskemét és még több helység küldte el csapatait Dunaújvárosba. A városunkból a Szilágyi iskola, a DVSI és az akadémia csapata lép pályára. A legmesszebbről, Adáról, a lányoknál Kozármislenyből érkeznek gyerekek. Tavaly elmaradt a fiúk vetélkedése, de most ismét szerepelnek fiúcsapatok is az Üstökös Kupán.

A mai csoportmérkőzések után holnap már érmekért játszanak a csapatok. Az eredményhirdetésre várhatóan vasárnap 19 órakor kerül sor a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!