Atlétika

2024.05.14. 18:04

Országos döntőben a baracsiak

Székesfehérváron rendezték a kis iskolák atlétika megyei döntőjét az elmúlt héten. A baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola több versenyszámban is nevezett. Tanulóik kiválóan teljesítettek, öt számban is megyei bajnokok lettek.

Agárdy Csaba

A baracsi fiatal atléták remekül szerepeltek Fotó: amatőr felvétel.

A lány hárompróba csapat Farkas Olívia, Kuti Jázmin, Kovács Luca, Nagy Kitti, Virág Jázmin, Vasadi Krisztina összeálltásban első helyezést ért el. Bajnok lett az Orsós Alex, Gerháth Máté, Molnár Koppány ,Brandter Antal, Hornyák Dávid, Gabella Máté összeállítású fiú csapat, és a lány svédváltó: Farkas Olívia, Veingertner Kiara, Macák Noémi ,Vasadi Krisztina összeállításban. Magabiztosan nyerte a 600 méteres síkfutás döntőjét Kovás Luca és Molnár Koppány, így ebben a versenyszámban is baracsiak képviselik fejér vármegyét a pécsi országos döntőn. A fiú svédváltó bronzérmes lett Orsós Alex, Brandtner Antal, Deák Dániel, Gabella Máté összeállításban.

Az egyéni versenyek korcsoportonként a következőképpen alakultak.

II. korcsoport: Orsós Alex első, Orsós Attila második, Farkas Olívia harmadik. Gerhárt Marcell 4. lett

III. korcsoport: Kovács Luca, Molnár Koppány bajnok, Nagy Kitti ezüstérmes, Brandntner Antal bronzérmes lett. Kiss Kristóf 4. Báthori Hanna 5 helyezést ért el.

IV. korcsoportban Gabella Máté a dobogó 3. fokára állhatott fel.

A bajnokcsapatok és egyéni első helyezettek júniusban Pécsen mérettetik meg magukat az ország legjobb kis iskoláival.

Felkészítő pedagógusok: Benkéné Juhász Márta és Paréj Emese.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában