Dunaújváros

2012.10.29. 06:14

Járási hivatal - a városháza alacsony épületében

Dunaújváros - Számos feladat - okmányügy, gyámhivatal, helyi védelmi bizottság - a járási hivatalok hatáskörébe kerül januártól. Elkezdődtek az előkészületek.

Körmendi Erzsébet

A közgyűlés felhatalmazta Cserna Gábor polgármestert, hogy az önkormányzat és a kormányhivatal közötti megállapodás aláírására. A polgármester bejelentette a csütörtöki soron kívüli ülésen, hogy dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott dr. Kovács Pétert, a dunaújvárosi  önkormányzat hatósági igazgatóját kérte fel a járási hivatal vezetésére. Az érintette elmondta lapunk kérdésére válaszolva, hogy megtisztelő számára a felkérés, ám hivatalos döntés még nincs az ügyben.


 Annyit már biztosra lehet venne, hogy a járási hivatal a  dunaújvárosi városháza alacsonyabb részében kap helyet, ilyn formán a B épület a Magyar Állam ingyenes használatába kerül 2013. január elsejétől a feladatállátás időtartamára. A járás összesen nyolcvanhét fős törzslétszámmal dolgozik majd   a kormánytisztviselőket a hozzá tartozó  települések hivatalaiból helyezik át a központhoz. Dunaújváros ötvenhét köztisztviselőt ad át a kormányhivatal tisztviselői és munkavállalói állományába január elsejétől. A további harminc köztisztviselőt pedig az ide tartozó  tizenöt település polgármesteri hivatala ajánlja fel a járásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!