Dunaújváros

2012.09.12. 15:32

Béke városrész: kevés reggel a negyvenes busz

Dunaújváros - A Volán nem zárkózna el a menetrendváltoztatástól, ha a közgyűlés is támogatná a Béke városrésziek kérését. Ezer aláírás gyűlt össze, mert gyatra a buszjáratuk.

Körmendi Erzsébet

A Jobbik helyi szervezete mintegy ezer támogató aláírással kezdeményezi a buszos menetrend módosítását, mert a Béke városrésziek életét ellehetetlenítette a drasztikus járatszűkítés, amit július elején hagyott jóvá a közgyűlés. Az új rendszer szerint az ott lakóknak kizárólag a 40-es számú buszjárat maradt meg, ami félóránként közlekedik, a Bagolyvártól indul és a Béke tértől a Római körútig mindent érintve tesz egy kört - nem véletlenül nevezik a Békében lakók városnéző járatnak. Van még egy buszuk, a 44-es, ám az csak a kora reggeli és a délutáni  műszakváltáskor jár a városrész és a papírgyár között.


A reggel nyolc órai  munka- és iskolakezdés előtti egy órában  iszonyatos a tumultus a 40-esen, sokan lemaradnak, elkésnek az óráról annak ellenére, hogy  rásegítő járatot is indít ilyenkor a Volán.
A problémát felvetők szerint a csatlakozások és a járatok útvonalai sincsenek szinkronban egymással. Az utas fizet a szolgáltatásért a bérlet megvásárlásával, és elégtelen, amit cserébe kap. A túlzsúfolt járművek potenciális baleseti forrásnak számítanak. A Békében lakók kérik a 14-es járat visszaállítását.

Erdős Sándor, az Alba Volán Zrt. helyi üzemigazgatóságának vezetője azt mondja,  őt is sok utas megkereste. Önkormányzati kérésre most összegyűjti  a tapasztalatokat,  bejelentéseket, és elképzelhető, hogy a  tájékoztatója egyeztetési folyamatot indít el. Az  üzemeltetési pozíció okán a Volánnak  javaslattételre van lehetősége  -a döntés a szolgáltatást megrendelő, vagyis az önkormányzat kezében van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!