Dunaújváros

2012.08.10. 06:45

Gumicsónakok Európa-bajnoksága kezdődik Dunaújvárosban

Dunaújváros - Lóerők erőlködnek holnap déltől este hat óráig a Kikötő-öbölben. A Pneumatics Endurance (gumicsónakok) kategóriájában Európa-bajnokság következik.

Jankó Árpád

A már sokszor nagyszerű  színvonalon  bizonyított dunaújvárosiak (Dunaújvárosi Vízi  Sport Club) rendezik meg a kontinensviadalt, amelyre több nemzet motorcsónakosai is  érkeznek. Itt lesznek a lett, a litván, észt,  belga, orosz, fehérorosz és természetesen a magyar gumicsónakosok.


A dunaújvárosi egyesület versenyzői már ebben a  kategóriában többször is a dobogóra állhattak, és ezúttal sem lesz más a céljuk, mint az, hogy  elsőként végezzenek. Erről a versenyről tudni kell, hogy hat óra hosszat tart majd, és váltott pilótákkal száguldanak a hajók. Ez rendkívül fárasztó, nemcsak üzemanyagot, hanem  erőt is (már mint a pilótákét) fogyasztó, kegyetlenül nehéz megmérettetés.Tehát a délelőtti  szabadedzések után  a déli harangszó adhat jelt  a rajtra  többek között tíz dunaújvárosi, jobban mondva DVSC színeiben versenyző motorcsónakosnak.

A  hazai keret a következő: Törjék Szilveszter, Pikó Petra, Kisari Gábor, Bodrogvölgyi Richárd, Cserni Béla, Gál Roland, Lengyel László, Roman Baliveski  (orosz), Andrey Ovchinnikov  (orosz) és   a budapesti vendégversenyző,  Danka Ferenc.  Belőlük állnak majd össze a három  tagú  legénységek.  A dunaújvárosi érdekeltségek a Class 1, 2, 3, 4 kategóriák közül a Class 2-ben és a Class 3-ban  szerepelnek.
Vasárnap reggel pedig  versenyzők, szerelők, önként jelentkezők számára sárkányhajó-versenyt rendez a DVSC Sárkányszív Szakosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!