Dunaújváros

2012.08.08. 17:37

A csatorna ellen tüntettek Cecén

Cece - A csatornahálózat teljes hossza mintegy 19 ezer folyóméter lesz, a hálózatra 1055 háztartás köthet majd rá. Tucatnyian viszont nem értenek egyet a csatornázással, ezért szerdán tüntettek.

V. Varga József

A községháza előtt tüntettek néhányan ma délután a csatorna-beruházás ellen. Információnk szerint a protestálók nem szeretnék, hogy szennyvízcsatorna létesüljön a településen, nem értenek egyet a víziközmű-társulat létével, a lakosságra vonatkozó szabályokkal, a fizetési feltételekkel. 
-  Cece az elmúlt húsz év alatt minden pályázati kiírásra benyújtotta pályázatát a szennyvízcsatornázás megvalósítására. A beruházás nem csupán a szennyvíz elvezetésének és kezelésének problémáját oldja meg, hanem segít a súlyos belvízprobléma megoldásában is - mondta el lapunknak a szabadságát töltő Varga Gábor polgármester, a megye déli térségének országgyűlési képviselője.


   
Amint arról már korábban is beszámoltunk, az önkormányzat 1 milliárd 249 millió forintot nyert a szennyvízcsatorna-hálózat és a szennyvíztisztító-telep építésére. A víziközmű-társulat már a múlt év júniusában megalakult, az alakuló közgyűlést a leendő tagok 71 százalékának belépési szándéknyilatkozata birtokában hívták össze. A jogszabályok értelmében az érdekeltek kétharmadának támogatása is elegendő a mindenkire kötelező érvényű határozatok tekintetében - tudtuk meg Fazekas Gábor alpolgármestertől, a víziközmű-társulat elnökétől, aki éppen a falujától távol dolgozott a tüntetés ideje alatt. 
 - A nehéz gazdasági időszakra való tekintettel, az önkormányzat a beruházás lakossági önrészét, érdekeltségi hozzájárulását a lehető legalacsonyabb mértékben próbálta meghatározni - hangsúlyozta érdeklődésünkre Varga Gábor. A végső összeg 160 ezer forint ingatlanonként, mindazoknak, akik a víziközmű-társulat megalakulása előtt nyilatkoztak rákötési szándékukról. Azoknak, akik ezt a nyilatkozatot nem tették meg időben, 320 ezer forint a rákötés díja. További könnyítésként az önkormányzat részletfizetési lehetőséget is biztosít, ingatlanonként havi 3500 forint részletfizetés formájában. 
A csatornázási munkálatok várhatóan szeptember kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!