Dunaújváros

2012.07.11. 16:48

Junior női kézilabda vb: a döntőbe jutásért akarnak küzdenek a lányok

Dunaújváros - Junior női kézilabdacsapatunk a csehországi vb-n már túlszárnyalta a legutóbbi világbajnoki eredményét, amikor az ötödik helyen végzett. Remekül szerepelnek a magyar fiatalok!

Jankó Árpád

A csehek elleni szép játékkal - tizennégy góllal nyert  - Róth Kálmán  együttese, sikerült a legjobb nyolc közé kerülnie válogatottunknak.

Magyarország-Csehország 30-16 (15-7) 

A dunaújvárosi  Takács Fruzsina két találatig jutott. Ezután jött az újabb feladat, a negyeddöntő, a Lengyelország elleni találkozó. Azt tudni kell, előzőleg a lengyel gárda a brazilokat búcsúztatta!

Magyarország-Lengyelország 29-27 (16-17)

Magyarország: Hrankai, Pásztor, Bíró  (kapusok), Gávai, Horváth D., Klivinyi 9 (1), Kuhinkó, Palkó, Pelczéder, Planéta 5, Schatzl 4, Siska 2, Such 3, Takács B. 1, Takács F. 4, Tóth E. 1.  Szövetségi kapitány: Róth Kálmán.

 Hatalmas csatát vívott egymással a két csapat. A magyar lányok épp akkor vezettek, amikor kellett, tehát a találkozó utolsó szakaszában.
- A világbajnokság előtt mindenki elfogadta volna ezt a helyezést, de nekünk ez nem elég! - mondta Róth Kálmán.
Ez pedig azt jelenti, hogy igencsak megjött az étvágy a legjobb négy között. A döntőbe jutásért azzal a francia csapattal kell csütörtökön megküzdeni, amelyik a koreaiakat ütötte ki.
- Nagyon ránk ijesztettek a lengyelek az első játékrészben. Az utolsó szakaszban nagyon örültem, hogy gólokkal tudtam segíteni a csapatnak - örvendett az újvárosi Takács.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!