Dunaújváros

2012.06.05. 05:54

Jókat játszhatnak és ügyesek lesznek az ovisok

Dunaújváros - A Csillagvirág óvodába járó gyerek boldogan próbálták ki hétfőn az új játékokat, amelyekkel az udvari játékparkjuk gyarapodott. Gyermekhétnyitány volt.

Körmendi Erzsébet

Önfeledten játszó, hintázó és a műanyag motorral vidáman közlekedő óvodások hada fogadott bennünket hétfő délelőtt a Dunaújvárosi Óvoda Csillagvirág Egységének udvarán. A jókedvű játékfoglalás első perceinek lehettünk tanúi, ugyanis az udvarra három új játszó alkalmatosságot  telepítettek a szakemberek az elmúlt napokban: a  pollyball, a lengő gerenda az  ügyességet, a kétüléses hinta pedig az egyensúlyérzéket fejleszti.

Hertzné Jankovics Gabriella egységvezetőtől tudjuk, hogy ezeket a játékszereket valójában a szülőknek köszönhetik, akik mindenben segítik gyermekük óvodáját. Támogatásuk jóvoltából gyűlt össze közel hétszázezer forint az  intézmény "Gyermekeinké a jövő" Alapítványának számláján  - és az alapítvány finanszírozta a fejlesztést.

Az új játékok avatásával, birtokbavételével kezdődött az intézmény hagyományos Gyermekhete, amelynek minden perce az óvodásokról szól. Ma például a kicsiknek játszóház lesz, a nagycsoportosok Börgöndusztára kirándulnak. A szerdai sportnapon akadályversenyt rendeznek az udvaron, amely így  néhány órára kalandparkká alakul át. Csütörtökön pedig kirándul az egész óvoda, mégpedig a papírgyár szabadidőparkjába, ahol játszanak, bebarangolják a Duna-partot és ellátogatnak a lovardába is. Pénteken táncházzal és Jakó Tamás jóvoltából nagy fagyizással zárják a csillagvirágos gyermekhetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!