Dunaföldvár

2015.01.01. 10:25

A Cantemus kamarakórus kedvenc számokkal, új egyházi énekekkel készült

Dunaföldvár - Immár hosszú évek óta Dunaföldváron a karácsonyi ünnepre való lelki készülődéshez hozzátartozik a Cantemus kórus karácsonyi koncertje.

L. Mészáros Irma

A Szent Ilona nevét viselő úgynevezett Öregtemplom zsúfolásig megtelt az idei fellépésre is. A harmincéves jubileumát nemrég ünneplő Cantemus kamarakórus hagyományosan kedvenc számokkal és új egyházi énekekkel készült, de fellépő vendégeket is hívott ezen ünnepi alkalomra: a Paksi Katolikus Kórust, amellyel már három éve jó kapcsolatot ápolnak a földváriak. A közönség elé lépett fuvolajátékával Kőbányai Ágnes, brácsán pedig Pataki Anna játszott. Valamint szép szólót énekelt Bodolai György.

Márai Sándor karácsonyi gondolatait Pataki Dezső tolmácsolta. Gelencsér Irén, a Cantemus karnagya, aki a dunaföldvári zeneiskola tanára is, kis tanítványaiból alakított alkalmi kórusnak is lehetőséget adott a programban való szereplésre. A gyermekek között Fafka Júlia és Stingli József szólóéneke gyönyörködtette a közönséget.

A Fafkáné Simon Ildikó vezette színvonalas koncerten lélekre hatóan szólt a zene, az ének: többek között Bach két korallja, vagy Gounod C-dúr miséjének második tétele, a Kyrie-Glória. Csodálatosan zengett a templomban a csaknem ötven felnőtt hangja, de a legnagyobb sikert a két kórus és a gyermekek együttes előadásában felhangzó Áldás című kórusmű aratta a publikum soraiban, amely egy mai angol zeneszerzőnek, John Rutternek a zenéje. A kórusokat a paksi katolikus templom kántora, Király István kísérte zongorán.

A zene felemeli a lelkeket, s jó, hogy a szép számú közönség így is készülhetett az ünnepre. A vastaps e köszönetnek a jele volt.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!