lassítsunk egy pillanatra

2018.10.20. 09:30

Séta az őszben

Varga Zsófi

cof

Egy csodás, októberi délelőttön lementem a Duna-partra. Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy ez a kedvenc helyem Dunaújvárosban. Távol a város zajától, amikor csak az ember egymagában lehet a természettel, nézi, ahogy a napfény boldogan táncol az egyre színesedő leveleken, és ahogy minden szépen lassan átalakul. Ilyenkor csak egyszerűen háttérbe vonul és figyeli a történéseket, nem akarja alakítani a környezetet, irányítani azt, együtt létezik vele. Rácsodálkozik arra, ahogy kacskaringós utat bejárva az avarban landolnak a falevelek és egyesülve társaikkal színpompás szőnyeget alkotnak.

Sétáltam, a száradó levelek ropogtak a talpam alatt, beszívtam a száradó növények mással összehasonlíthatatlan, kellemes illatát és újabb fotótémák után kutattam, eszembe jutott egyik kedvenc sorozatom, az Anne a Zöld Oromból, amely Lucy Maud Montgomery Anne Shirley-regénysorozata alapján készült. A kedves történet számtalan alkalommal csalt mosolyt az arcomra, egyik epizódban Anne azt mondja, hogy: „Ó, Marilla! -kiáltott fel egy szombat délelőtt, amikor csodás ágakkal megrakva betáncolt a házba.- Olyan boldog vagyok, hogy egy ilyen októberes világon élhetek! Milyen borzasztó lenne, ha a szeptemberből csak úgy minden átmenet nélkül átcsúsznánk a novemberbe, nem?” Pontosan így van, ahogy Anne is megfogalmazta, valóban fantasztikus ez az októberes világ, csak lassítsunk le egy pillanatra és figyeljük az ezer meg ezer színben játszó látképet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!