A DH EGYPERCESE

2018.05.27. 10:30

Gyalog is jobbra tart

Él egy úr a városban, aki sajátos elképzelésekkel rendelkezik az őt körülvevő világról. Egyik ilyen elképzelése minden jel szerint a gyalogos közlekedés megreformálásáról szól.

Pekarek János

Nem mondom, hogy szükségtelen lenne egy ilyen reform, különösen az úgynevezett okostelefonok megjelenése óta, aminek következtében a járókelők egyre nagyobb része gyalogol úgy a járdán, hogy órákig fel sem néz.

Ez az úr azonban nem ezen akar változtatni fogcsikorgató igyekezettel, hanem a gyalogos „jobbra tarts!” megszállott híve.

Szerinte minden gyalogosnak a járda menetirány szerinti jobb oldalához húzódva kellene közlekednie. E célból ő maga csakis a legvégső esetekben hajlandó kitérni a „szabálytalanul” szembejövők elől, ám ilyenkor szigorúan rendreutasítja őket: „a jobb szélen! A jobb szélen!”, és megsemmisítő pillantással méri végig az alkalmatlanokat, akik még gyalogolni sem tudnak szabályosan.

Föltehetően katonatiszt volt. Bár ott is előfordulnak esetek, amikor az embernek a laktanya bal oldalán van dolga…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!