A DH egypercese

2017.06.18. 17:59

A DH egypercese - Gyarapodó gombolyag

Az utóbbi években meglehetősen sok órát fordítottam arra, hogy legalább a főbb szálait kibogozzam annak a sűrűre tekert gombolyagnak, amit felszínesen és mindenkor a „közel-keleti helyzetnek” szokásunk becézni.

Szabó Szabolcs

Rémesen összetett massza ez, kuszábbnál kuszább vallási, politikai és még ki tudja milyen egyéb érdekviszonyokkal. A kocsmaasztalnál rendre felbőgő nagy megfejtéseket most hanyagolnám, inkább két aprócska, de egymással bizonyára összefüggő hírre hívnám fel a becses olvasó figyelmét. Tehát: május közepén az USA, jelesül a regnáló elnök veje hozott össze egy, a szakértők szerint 300 milliárdos (!) fegyverbizniszt Szaúd-Arábiával, amelynek azért vannak terrorgyanús kapcsolatai.

Csak jelezném: korábban e tárgyban igen aktívnak mutatkozott az Obama vezette kabinet. Haladjunk tovább. Pár hete jött az infó az eddig a nyugalom szigetének számító Katar és a szaudi monarchia összezördüléséről. Pénteken pedig már arról olvashattam, hogy az USA 12 milliárd dolcsiért ad el vadászrepülőket - a béke érdekében! - Katarnak. Ismét tekertek párat a közel-keleti gombolyagon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!