A DH egypercese

2017.02.19. 20:02

A gourmand róka

A nagyvárosi állatbűnözés rovatunk újabb gyöngyszemre bukkant, köszönhetően Tardos János blogjában olvasott londoni beszámolónak:

Szabó Szabolcs

„A rókák, ha elunják a negyedosztályú étterem görög kosztját vagy a borzalmas etióp húsgombócokat, átsétálnak a Hilton Double Tree konyhája mögé, homársalátát rendelnek köret nélkül, utána kávét, konyakot, majd havannai szivarra gyújtanak, és ha csak lehet, ellopják a porcelán hamutartókat is.”

Nekem is volt szerencsém Londonban vizitálni, sőt jelenleg is ott szorgoskodik egy neves étteremlánc konyháján egy gyermekkori barátom, aki menetrendszerű hazatérései alkalmával hasonlóan érdekes etológiai beszámolókkal bővíti asztaltársaságunk tudásszomját. Hazánkban is adódik, hogy a rókák néha betúráznak élelemszerzés céljából az ember által lakott zónába. A londoni rókák azonban már őshonosnak mondhatók. A kis vörösök nem a helyi Simabőrűn és Vahúron szocializálódnak, hanem gyakorta felkeresik a londoni csúcsgasztronómia hátsó udvarait is.

Felkészül a Bocuse d’Or!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!