A DH egypercese

2016.12.18. 22:42

Az okosóra gólja

Visszaköveteljük még az agyonszidott bírókat!

Szabó Szabolcs

Mindez két rövidpasszos párbeszéd okán fogalmazódott meg privát kispadomon. Egy ismerősöm a napokban azon hosszan érlelt taktikus pályaválasztási megfigyelésre jutott, hogy meglehetősen erős mentális képességekkel kell bírni azon embertársainknak, akik szabadidejüket a játékvezetés szent ügyének áldozzák.

Mostoha sors ez, állandó keresztcipeléssel: még az alsóbbnál is alsóbb ligákban is hisztiznek, reklamálnak a játékosok, az edzők a partvonalnál őrjöngenek, hogy a szurkolói magaviseletről már szót se ejtsünk. A csíkos sporttársnak azonban hatalma van, no meg okosórája, videója, egyéb kütyüjei, amelyeket egyre inkább használ is a sport tisztaságát támogatandó.

De kérdem én: mi lesz ezután? Ott állunk majd a lelátón, ülünk a tévé előtt, bal kezünkben valami sós, a jobban sör, éppen kiordítanánk magunkból a napi frusztrációt és kórusban szidnánk a sporit, erre ott a videóbíró meg az okosóra, ami bemondja a tutit.Hiába, a régi jó dolgokból nem marad semmi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!