A DH egypercese

2016.11.04. 20:33

Történelmi cselekedet

Az emberi anyagcsere kifürkészhetetlen útjainak köszönhető, hogy kiderült: az eddig véltnél akár több tízezer évvel korábban érkezhettek az első emberek Ausztráliába, olvasom az egyik internetes portálon.

Várkonyi Zsolt

Egy emberre ugyanis rájött a szükség, és a könnyítés helyszínén nem akármit, hanem egy ősember barlangot talált. A szellemek mutatták az idős bennszülöttnek az utat, mondta, amikor észrevette a körülbelül húsz méter magasan nyíló, kormos plafonú barlangnyílást. Ezután egy patakvölgyben sétált felfelé, amikor egy gyönyörű forrást, és körülötte sziklarajzokat talált. Így mondhatjuk: az emberi szükség vezetett az ausztrál őstörténet egyik legfontosabb felfedezéséhez. A becslések szerint 49 ezer éves lehet az az emberi lakóhely, amit végül ausztrál régészek tártak fel.

Gondolják csak el! Emberünk a legnagyobb szükség közepette kivont vesszővel rohan egy nyugalmas helyre, hogy könnyítsen magán, és tessék. Persze nem gondolom, hogy puszta felfedezési vágyból a hír hallatán ezrek tennének hasonló kísérletet. Bár amikor a megkönnyebbülés alatt felfelé tekint az ember, bármi a látóterébe kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!