A DH egypercese

2014.10.06. 13:45

Állami szponzoráció

Egy napilapban olvastam arról, hogy a kormányzat három évig évente hatmillió eurós jogdíjat fizet közpénzből a budapesti Red Bull Air Race-ért. Ez összesen több, mint 5 milliárd forint, amely a magyar adófizetők pénzéből valósul meg.

Várkonyi Zsolt

Félreértés ne essék, mint adófizető állampolgár nem bírálni szeretném a döntést, hiszen a futamokat világszerte 45 országban közvetítik, így a becslések alapján – a televíziót, a nyomtatott sajtót és az online médiát figyelembe véve – egy futam médiaértéke a rendező város vagy ország számára elérheti a 30 millió eurót. A 2014. évi szezon első három futamát világszerte összesen 170 millióan tekintették meg, olvasom a cikk további részében.

Minden szponzorok által támogatott eseményen nagy feliratos molinókon olvashatók a támogatók nevei. Olyan nagy kérés lenne, ha ezen a fent említett eseményen is valahol egy reklámfelületen megjelenne az alábbi felirat:

„A Red Bull Air Race budapesti futamát támogatták a Magyar Adófizető Állampolgárok."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!