Veszélyben a magyarok? - Merényletet terveztek a pakisztáni magyar nagykövetség ellen

Budapest - Valóban terveztek a pakisztáni magyar nagykövetség ellen támadást, a merényletet a hatóságok meghiúsították - erősítette meg a Külügyminisztérium szóvivői irodája szerdán.

Dunaújvárosi Hírlap

A Külügyminisztérium közleményben tudatta: megfelelnek a valóságnak azok a hírek, miszerint a pakisztáni hatóságok meghiúsítottak egy támadást több külképviselet, köztük a magyar nagykövetség ellen.

Mint írták, "az ismert pakisztáni helyzetre tekintettel" a Külügyminisztérium és az iszlámábádi  magyar nagykövetség már korábban intézkedett a külképviselet objektumainak megerősítésére.

A Külügyminisztérium az iszlámábádi nagykövetségén keresztül folyamatosan tájékoztatást kap a fejleményekről. A nagykövetség szorosan együttműködik a pakisztáni hatóságokkal és az EU tagállamainak képviseleteivel - tudatta a szóvivői iroda.

A pakisztáni fővárosban, Iszlámábádban szerdán közölték diplomáciai forrásból, hogy a pakisztáni hatóságok meghiúsítottak egy merényletsorozatot, amelynek öt európai állam - köztük Magyarország iszlámábádi nagykövetsége - és a Dél-afrikai Köztársaság diplomáciai képviselete volt a célpontja. A magyaron kívül a svéd, a norvég, a cseh és az olasz külképviselet ellen terveztek robbantást az idézett források szerint.

A stockholmi külügyminisztérium szóvivője megerősítette az Aftonbladet című svéd lapban, hogy a hét végén őrizetbe vettek egy férfit, akinél két tonna robbanóanyag volt. A gyanúsított azt mondta, afganisztáni szerepvállalásuk miatt szemelték ki ezeket az országokat merénylet célpontjául.

Forrás: ZH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!