Üvegszilánk és durrdefekt

Dunaújváros - Bosszankodnak a kerékpárosok a vasmű Béke téri kapujánál lévő rengeteg üvegszilánk miatt. Olvasónk a környékbeli szórakozóhelyek közönségét okolja.

Anda Fábián

- Munkába menet nem győzöm kerülgetni a megszámlálhatatlan sok üvegszilánkot, többször kaptam már itt defektet - panaszolta lapunknak Szabó László, aki kerékpárral jár dolgozni a vasműbe. Leginkább péntek és szombat este látni poharakat, korsókat, sörösüvegeket a földre „ejtő” fiatalokat a vasmű Béke téri kapujához vezető útszakaszon, ez ottjártunkkor is bebizonyosodott. Sok tizenéves fiatal - tisztelet a kivételnek -, ahelyett, hogy a kijelölt szemetesbe hajítaná az üres üveget, egy jól irányzott mozdulattal földhöz csapja, vagy csak egy laza csuklódobással arrébb hajítja. A rengeteg üvegcserép bizony komoly károkat tud okozni, nem csak a kerékpárosok, hanem az autósok is sokat bosszankodnak. Egy lyukas kerékpárgumi cseréje meghaladja a több ezer forintot, az autók kerekéről nem is beszélve.

- A Béke térhez közeli szórakozóhelyeknek jobban kellene ügyelniük portájuk tisztaságára, vagy elgondolkozniuk azon, hogy ne üvegkorsóban szolgálják fel a kimért italt, hanem műanyag pohárban - javasolja olvasónk, Szabó László, aki maga is több defektet szenvedett el kerékpárral az elmúlt évek során. A környéken azonban nem csak az üvegszilánkok jelentenek problémát, az említett útszakasz mellett rengeteg a szemét: egy konténer is kevés lenne az eltakarításhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!