Tilos a korcsolyázás! A Szabadstrand jege már nem biztonságos

Dunaújváros - A hétvégétől tilos korcsolyázni a Szabadstrandon. Az enyhülés miatt életveszélyessé vált az öböl.

nincs nev

Hosszú napokon keresztül kiváló kikapcsolódást nyújtott a Szabadstrand vastagra hízott jege a téli sportok szerelmesei számára. Nemcsak a hobbi-korisok és hokisok, de a Dab-Docler utánpótlás játékosai  is karistolták itt a jeget.

Vége  azonban ennek az időszaknak. A szombaton érkezett, hirtelen jött enyhülés miatt balesetveszélyessé vált  a szabadvízi sportolás.

A jég teteje mostanra megolvadt, bárhol és bármikor beszakadhat. Ráadásul a sovány jég alatt a víz is újra elkezdett komolyan mozogni. Aki a figyelmeztetés ellenére mégis korit húz a Szabadstrandon, nem egyszerűen csak egy szabálysértést kockáztat, hanem az életével játszik.

Az enyhülés miatt a Duna teljes szakaszán erőteljes áradásra számítanak. Míg két héttel ezelőttig az alacsony vízszint jelentett problémát a folyami hajózásban,  most másik gonddal kell majd szembenézni: víz alá kerülhetnek az alacsonyan fekvő partszakaszok . 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!