Talmácsi a MotoGP-ben!

Budapest - Talmácsi Gábor a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában, a MotoGP-ben, a Scot Racing Teamben folytatja pályafutását.

Dunaújvárosi Hírlap

Ezt a 125 köbcentiméteres kategóriában 2007-ben világbajnok magyar versenyző menedzsmentje tudatta pénteken. Talmácsi Gábor már a hétvégi Katalán Nagydíjon rajthoz áll Barcelonában.


A magyar pilóta tavaly még a 125 kcm-esek között versenyzett, idén a 250 kcm-ben szerepelt, ám május 25-én a második motor hiánya és a médiajogok átruházásával kapcsolatos vita miatt szakított a Balatonring Teammel.

A MotoGP-s induláshoz szükséges anyagi háttér megteremtését a MOL főszponzori szándéknyilatkozata tette lehetővé, és a magyar óriáscég a Scot Racing Team főtámogatójává válhat. Az elmúlt napok tárgyalásai során Talmácsi volt csapatfőnöke, a spanyol Jorge Martínez Aspar ígéretéhez híven hozzájárult ahhoz, hogy a pilóta elszerződjön. Az új irányt Cirano Mularoninak, a Scot Racing Team csapatfőnökének ajánlata jelölte ki, ez lehetővé teszi Talmácsi számára, hogy versenyezhessen a legnagyobbak között. Pénteken az istállót motorral ellátó Honda is áldását adta, hogy Talmácsi teljes értékű versenyzője legyen a csapatnak, így minden technikai akadály elhárult a folytatás elől. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!