Sport és turizmus - Háromszázmillió jöhet a TAO-ból

Dunaújváros - Bánki Erik, az országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke volt szerdán a dunaújvárosi önkormányzat vendége. Délután a városházán sajtótájékoztatót tartott, a téma Dunaújváros sportjának és turisztikájának fejlesztése volt.

Agárdy Csaba

Az eseményen részt vett dr. Dorkota Lajos megyei kormánymegbízott, Cserna Gábor polgármester, Cserni Béla képviselő, a DVG Zrt. sportlétesítmény-ágazatvezetője is.

Bánki Erik elsősorban a társasági adókedvezményről - köznyelven TAO -, és annak a sportra gyakorolt hatásairól szólt. Elmondta, tavaly a sportba a TAO-ból 25 milliárd forint került, miközben az egész éves állami támogatás csak 20 milliárd volt. A város turisztikájával kapcsolatban elmondta: az önkormányzat eddig is sokat tett azért, hogy minél jobban működjön a turizmus, megemlítette például a szabadstrand felélesztését.

Tudja, hogy még sok a fehér folt, de úgy érzi, Budapest közelsége, a Duna-part, a főiskola jóvoltából a konferencia turizmus, a szocreál turizmus rengeteg lehetőséget nyújt.

Bánki  Erik ismeri Dunaújváros ambiciózus fejlesztési terveit és úgy érzi, ezeknek létjogosultságuk van, és számíthatnak a kormány támogatására. Hozzátette: a turizmus terén rengeteg EU-s pályázaton lehet részt venni, míg a sport számíthat a TAO-ra.

Lapunk Cserni Bélától arra kért választ, mit gondol a dunaújvárosi egyesületek panaszairól, a létesítménydíjak megnövelése miatt.

- Mi az önkormányzat által megállapított összegek alapján határozzuk meg a díjakat. Tudjuk, problémák vannak, és megoldást kell találnunk, keresnünk kell a konszenzust. Az biztos, hogy az érintett feleknek asztalhoz kell ülniük. De elhangzott ma délután önök előtt is, hogy akár 300 millió forint is befolyhat a TAO-ból az önkormányzathoz, ezt fel lehet használni a létesítmények ügyében - mondta az ágazatvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!