Rudolf, és felesége, Fürge

Nagykarácsony - Több program is várta szombaton déltől a Mikulásházba látogatókat: a rajzkiállítás és a varázslóműsor mellett a nap fénypontja a dámszarvasok névadó ünnepsége volt.

Körmendi Erzsébet

Megérkezésük után a türelmetlen Mikulás hamarjában közszemlére is bocsátotta a megszeppent kisfiúkat, akik a sikítozó gyermektömeg előtt vehették át hatalmas ajándékcsomagjukat, és elsőként koccinthattak a Mikulással a - közkívánatra - pukkanósan kinyitott gyermekpezsgővel.

- Azt találtam ki, hogy tulajdonságokkal látom el a szarvasokat. Így könnyebb volt nevet adni nekik. Így lett például Rudolf, a leghíresebb piros orrú szarvas a szánhúzók vezére, akinek feleségét, a kecses és csinos szarvaslányt Fürgének neveztem el - mesélte kicsit szégyenlősen Milán. Lapunk azt is kiderítette, hogy a leghelyesebb agancsos Sármos, a szarvasokat kondiban tartó Talpas, a csintalan mókák mestere Kerge, az égi táncos Csámpás, a mindig falánk Torkos, a Tejúton száguldozó Bátor, és a Forma 1-es pilótákat megszégyenítő sebességű Szélvész lett a hét másik vad végleges neve.

A ceremóniát követően a Játszóházban rajzkiállítás és varázslóműsor szórakoztatta a nagyérdemű apróságokat, aki pedig igazán kitartó volt, délután megcsodálhatta a karácsonyi ünnepekre átalakított meseszép lovaskocsit is.Közkívánatra pukkanósan nyílt a gyerekpezsgő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!