Ronaldo büszke rá, hogy ő a legdrágább futballista a történelemben

Madrid - Cristiano Ronaldo azt mondta, nagyon boldog, s büszke rá, hogy ő lett "a történelem legdrágább labdarúgója".

nincs nev



Hivatalosan is bemutatták Cristiano Ronaldo-t a zsúfolásig megtelt madridi Santiago Bernabeu stadionban 2009. július 6-án. A 24 éves Ronaldót az elmúlt hónapban 94 millió euróért vásárolta meg a Real Madrid az angol Manchester Unitedtől, éves fizetése pedig 13 millió euró lesz
Fotó: Victor R. Caivano/MTI/AP

A Real Madrid új szerzeménye erről első madridi sajtótájékoztatóján beszélt, amelyet az után tartott, hogy hétfő este hatalmas csinnadratta közepette hivatalosan is bemutatták őt mint a spanyol királyi gárda játékosát. A portugál támadó azt is kijelentette, hogy élete legboldogabb pillanatait élte át fogadtatásakor, amely 80 ezer szurkoló előtt zajlott a Santiago Bernabéu Stadionban. A hihetetlen méretű érdeklődés egyfajta világcsúcsot is jelent, hiszen hasonló eseményen korábban a "saját" világsztárra kíváncsi drukkereket illetően Diego Maradona vitte a prímet, amikor is az argentinok egykori klasszisának 1984-es bemutatásakor 75 ezren foglaltak helyet a nápolyi stadionban. 
    
"Ha egy klub nagy játékosokat akar, azokért fizetni kell. Ám megértem azokat, akik szerint ez nem normális dolog" - mondta a múlt évi aranylabdás Ronaldo arról, hogy a Real Madrid 94 millió euróért vásárolta meg őt a Manchester Unitedtől, miáltal - 13 milliós évi fizetés mellett - minden idők legdrágább, azaz legtöbbe kerülő futballistája lett.
     
"Hihetetlen az egész. Nem gondoltam volna, hogy tele lesz a stadion. Egy gyermekkori álmom válik most valóra. Amikor ünnepeltek az emberek, a családomra, anyámra és apámra gondoltam" - mondta a 24 éves Ronaldo.
    
A szurkolók felfokozott várakozásáról mindent elárul, hogy a ceremónia ugyan csak 21 órakor kezdődött, ám a drukkerek már délben elkezdtek szállingózni a spanyol főváros központjában található stadionhoz. 
    
Este az óriási aréna gyepére a portugál futballista rockzenére vonult be, miközben az óriáskivetítőn a legszebb góljaiból készült összeállítás futott. Ronaldo életében először járt a Bernabéu Stadionban, ahol nem csupán 80 ezer Real-drukker köszöntötte, hanem Florentino Pérez klubelnök mellett két élő legenda, a madridiaktól Alfredo di Stefano, illetve a portugál labdarúgás leghíresebb alakja, Eusebio. A csapat szimpatizánsai egyelőre csak bízhatnak abban, hogy Ronaldo a jelenleg tiszteletbeli klubelnökhöz hasonló pályát fut majd be náluk, az mindesetre "jó jel" lehet a számukra, hogy az új szerzemény Di Stefano mezszámát, a 9-est kapta meg.
    
A Real Madrid hívei a nyári "uborkaszezon" ellenére sem unatkozhattak az elmúlt egy hétben, hiszen az AC Milantól mintegy 67 millió euróért megvásárolt brazil sztár, Kaká bemutatójára voltak hivatalosak a Bernabéuba, ahol akkor 50 ezren gyűltek össze.
    
A vezetőség eddig nagyjából 215 millió eurót költött új játékosokra, Ronaldón és Kakán kívül a francia Karim Benzema és a spanyol Raúl Albiol érkezett. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!