Rendőrségi véradónap

DH - Ma, a betegek világnapján rendezik meg az I. országos rendőrségi véradónapot, amelyre az ország minden megyéjéből várják a civil véradókat is.

MTI

Két éve, február 11-én Esztergomban szolgálatteljesítés közben közvetlen közelről szíven lőtték Borbély Zoltán rendőrt, aki a helyszínen életét vesztette. A rendfenntartó szervezet kezdeményezésére a Vöröskereszt 2010-től február 11-ét a Magyar Köztársaság rendőrségének hivatalos véradónapjává nyilvánította.
Ezen a napon az ország több nagyvárosában, Pécsett, Kaposvárott, Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán és Esztergomban adnak vért a rendőrök. Utóbbi helyszínen jelen lesz Bencze József országos rendőrfőkapitány és Selymes Erik, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.
II. János Pál pápa kezdeményezésére 1993 óta ez a nap a betegek világnapja, annak emlékére, hogy Lourdes-ban 1858. február 11-én jelent meg Szűz Mária egy 14 éves francia leánynak, Bernadette Soubirous-nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!