Magyar Kupa: Nyolcadszor szerezték meg a Dunaújvárosi Acélbikák

Dunaújváros - Nyolcadszor szerezték meg a Magyar Kupát az Acélbikák. A szerdai döntőben remek játékkal 6-1-re, de nagy küzdelemben verték az Újpestet. A dunaújvárosi csapat azzal a nem titkolt céllal rendezte meg a Hamburger Hungaria Magyar Jégkorong Kupát, hogy a négyes döntő végén győztesként kerül ki a küzdelemből.

Agárdy Csaba

 

Ennek megfelelően a DAB  miután az elődöntőben 3-1-re legyőzte a Miskolci Jegesmedvéket  be is került a fináléba.

A döntő hangulata visszahozta azokat az időket, amikor Dunaújváros hokilázban égett. Újra telt ház volt a jégcsarnokban, illetve volt egy üres szektor, amit a vendégeknek tartottak fenn, de meglepetésre Újpestről körülbelül csak ötven szurkoló érkezett.

Ez a szurkolótábor viszont hozott magával egy molinót, amire azt írták fel: 20 évet vártunk, nyerjük meg! Ami annyit jelentett, hogy két évtizede nem szerezték meg a Magyar Kupát az újpestiek. Ez ezúttal sem sikerült nekik.

A dunaújvárosi csapat 6-1-es, fölényesnek mondható győzelmet aratott, de ha valaki látta a mérkőzést, nagyon jól tudja, hogy két közel azonos képességű csapat mérkőzött egymással. Az, hogy a dunaújvárosiak ilyen különbséggel nyertek, annak köszönhető, hogy nagyon jó volt a helyzetkihasználásuk, és sokkal nagyobb szívvel küzdöttek, mint a lilák.

S ha már szóba került a szív: a kapus, Peter Sevela teljesítményét feltétlenül ki kell emelnünk. Ezúttal úgy védett zseniálisan, hogy több sérülést is szenvedett. Már a mérkőzés elején egy bravúros védésnél meghúzódott a hasfala, csak fagyasztással, majd injekcióval tudta folytatni a játékot. A harmadik harmad elején azután a nyaka és a válla is megsérült, annyira, hogy a bal karját szinte mozdítani sem tudta. Ennek ellenére nem adta föl, pedig mozogni is alig tudott, de végig kitartott. A hálóőr tragikus kórképének legjobb bizonyítéka, hogy a mérkőzés végén még a legjobb kapusnak járó serleget sem ő vette át, hanem a csapatkapitány Szilassy Zoltán, mivel Sevela fájdalmai enyhítésére  bevonult az öltözőbe, s csak ezután jött vissza az eredményhirdetésre.

Sevela hősiességét a játékostársak is értékelték, nem véletlenül mondta a meccs után Hegyi Ádám, a DAB hátvédje: miénk a legjobb kapus. Csak bízhatunk abban, hogy a hálóőr sérülései nem túl súlyosak, s hamar fölépül. A gyors gyógyulásra azért is szükség lenne, mivel a második számú kapus, Kiss Tamás lovaglóizom-sérüléssel bajlódik, így a csapatnak egy kapusa maradna, a junior korú Sonkoly Dávid. Az Acélbikáknak pedig kedden Újpesten Mol Liga mérkőzésük van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!