Húsvét: Ittas kerékpárosok, autósok

Fejér megye - A megyei rendőrség nyilvánosságra hozta a húsvéti ellenőrzések statisztikáját: ittas sofőrök két- illetve négykeréken. A bajt tovább tetézte, hogy halálos baleset is történt a három nap alatt.

Dunaújvárosi Hírlap

R. Szabó Ágnes, a megyei kapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a húsvét három napjára tervezett ellenőrzések keretében 179 helyen tartottak kontrollt a megye rendőrei. Ezek célja leginkább preventív célzatú volt. A közlekedési szabályt súlyosan megszegők, de legfőkébb az ittas közlekedők kiszűrésére helyezték a hangsúlyt. A megemelt rendőri létszámmal hatékonyabban kívántak fellépni a bűncselekmények elkövetőivel szemben is.

Az értékelés alá eső időszakban összesen tizenegy személyt fogtak el, tizenhatot állítottak elő a megye területén. Harmincnyolc közlekedő esetében színeződött el a szonda, összesen hat vezetői engedélyt vettek el az intézkedők. Az ellenőrzést végző rendőrök tapasztalata szerint az autósok sokkal inkább tartózkodtak az italfogyasztástól, nem úgy mint a kerékpárosok, hiszen nagyságrendileg több ittas kerékpárost szűrtek ki, mint ki gépjárművezetőt.

Húsvét három napja alatt három súlyos és három könnyű személyi sérüléssel végződő balesetnél helyszíneltek megyénk rendőrei. Egy súlyos sérülésekkel kórházba szállított kisfiú, a gyors orvosi beavatkozás ellenére azonban elhunyt. A 11 éves fehérvári kisfiú az eddigi adatok alapján tilos jelzés ellenére futott át az úttesten szombaton. Az érkező járművek egyike már nem tudta elkerülni az elütést - fogalmazott R. Szabó Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!