Hankook-ügy: Vizsgálat után felejtsük el?

Dunaújváros - Nincs már Hankook-ügy! A Központi Nyomozó Főügyészség lezárta a telek- spekuláció miatt megnyitott bűnügyi aktát, így Kálmán András polgármester sem gyanúsított.

Dunaújvárosi Hírlap

Végül vádemelés nélkül, bármiféle meggyanúsítást elkerülve ért véget az a több mint két éve tartó nyomozás, amelyet - dr. Dorkota Lajos fideszes alpolgármester feljelentése nyomán - annak idején a Fejér Megyei Rendőrfőkapitányság kezdett, majd a Fejér Megyei Főügyészség felügyelete alatt a Nemzeti Nyomozóiroda folytatott, végül pedig a Központi Nyomozó Főügyészség zárt le.

Mint arról lapunk április 29-i lapszámában is olvashattak: azért került április elején a Központi Nyomozó Főügyészséghez a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés ügye, mert országgyűlési képviselőről van szó. Ő pedig nem volt más, mint Dunaújváros polgármestere, aki az MSZP színeiben egyúttal országgyűlési képviselő is. Mint ilyen, mentelmi jogot élvez egészen addig, amíg annak felfüggesztését a legfőbb ügyész nem indítványozza, és a Parlament nem dönt a kérdésben.

Eddig azonban nem jutott el az ügymenet. Dr. Kálmán Andrást egyetlen szerv sem hallgatta ki az elmúlt két évben, és az április eleje óta eljáró Központi Nyomozó Főügyészség sem idézte be a polgármestert - tudtuk meg az érintettől, aki kijelentette: nem tartotta, és nem tartja magát bűnösnek.

Mint ismert: az önkormányzat egy ingatlanfejlesztő társaságba apportálta saját tulajdonú földjét - a telekspekulációt sejtők szerint a város telke harmadáron került a Pentele Projekt Kft.-hez, nyerészkedők hasznára.

 Dr. Dorkota Lajos lapunknak azt mondta: - A megyei főügyészség alapos gyanút állapított meg, majd a Nemzeti Nyomozó Főügyészség hirtelen úgy találta, hogy nem történt semmi. A lakosságra bízom a következtetés levonását, hogy vajon miért - így az alpolgármester, megjegyezve: nem őt bírálták felül, hanem a megyei főügyészséget.

- Volt egy olasz film: A vizsgálat lezárult, felejtse el! Sajnálom, hogy ez a vizsgálat így zárult - tette hozzá Dorkota Lajos.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!