Fejlesztés és a város adóssága

A polgármestert felháborította, hogy Pintér Attila, a szocialisták ex gazdasági alpolgármestere a fideszeseket okolja a város likviditási gondjaiért.

Körmendi Erzsébet

 

Cserna Gábor elmondta a csütörtöki sajtótájékoztatón: a szocialista kormány elvonásai, megszorításai sanyargatták az önkormányzatokat, az egészségügyet és döbbenetes, hogy  Pintér úgy tesz, mintha nem lett volna részese az elmúlt évek helyi döntéseinek. 

Elég volt  a vagdalózásból, a tényeket terítjük ki, folytatta Tóth László gazdasági alpolgármester. Fejlesztési források:  2007-ben 1.1 milliárd forint, 2008-ban 1.1 milliárd, 2009-ben 5.1 milliárd, 2010-ben  1.1 milliárd forint eddig  előtte 16 év alatt nem volt ennyi fejlesztési kerete a városnak, mint ez a közel kilenc  milliárd forint. A fennálló tartozás jelenleg 15 milliárd 370 millió forint. De  a költségvetési keretből  még 5 milliárd 520 millió forint rendelkezésre áll, a kötvényből 3 milliárd 620 millió  forint értékűt lekötöttek, kiváltották az előnytelen banki szerződéseket, és 2 milliárd forintot lekötöttek az irodaházfejlesztésre.

Tóth László sorolta a régmúlt hátrányos döntéseit  EHEP-részvények vásárlása, Dunaferr részvények eladása, Hankook földpanama, élményfürdő csodalízing, Építők sportpálya eladása ,  amelyek százmilliókkal, sőt összeadva milliárdokkal rövidíttették meg az önkormányzatot. Nem mi tettük tönkre a várost, hanem próbáljuk helyrehozni, amit elrontottak  élhető és lakható Dunaújvárost szeretnénk, zárta gondolatait a gazdasági alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!