Erőszakmentes iskola lett a Rudas

Dunaújváros - Erőszakmentes, egészségtudatos iskola! címet kapott a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium.

Szabó Betty

Mindössze száz oktatási intézmény nyerhette el  eddig országunkban az Erőszakmentes, egészségtudatos iskola! elismerő címet országunkban. A Rudas is csatlakozhatott ezen elit körhöz, december 11-én vehették át az intézmény vezetői az erről szóló díszes oklevelet, amely a cím viselésére is feljogosítja, mégpedig három éven át, az iskolát.

A pályázatot az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet hirdette meg. A cél az, hogy az iskolában erőszakmentes, gyermekbarát és egészségtudatos légkört alakítsanak ki, közösen a pedagógusok, valamint a diákok  ezzel próbálják meg elejét venni az agresszivitás, az agresszív megnyilvánulási formák  előretörésének, térnyerésének. Általános és középiskolák csatlakozhatnak ehhez a programhoz, amelynek nem titkolt célja egy széleskörű, társadalmi szintű paradigmaváltás is. A Rudasban is kidolgozták már, és működtetik e témakörben az  Iskolabiztonság stratégiát.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!