Drukkolásból példás

Dunaújváros - Szombat délelőtt egészen biztosan Dunaújváros volt a legzajosabb magyar város. Drukkolásból példásra vizsgáztak a Dunaújvárosi Főiskola diákjai. A LEN-kupa döntő mérkőzésének idejére hatalmas bulit szerveztek a főiskola előtt téren. A Dunaújvárosi Főiskola női vízilabda csapata ugyan 14:11-re kikapott a Sturm Csehovtól, de a város mérhetetlenül büszke a pólós lányokra.

Dunaújvárosi Hírlap

Előnnyel kerül a Dunaújvárosi Főiskola – ELCO–DVCSH női vízilabda csapata a LEN-kupa döntőjébe, hiszen a múlt héten egy góllal verte itthon a Sturm Csehovot. A kupadöntő mérkőzést ma délelőtt 10 órától játszották a Moszkva melletti Csehov olimpiai sportvárosban. 

A negyedik negyedet még döntetlenig bírták a víz alatti birkózásban a főiskola pólós lányai, ám „kis bírói segédlettel” végül három góllal a Sturm Csehov csapatáé lett az idei LEN trófea. 

A főiskolások rendkívül büszkék csapatukra. A jeles alkalomból a meccs idejére minden drukkert a parkba vártak, ahol síppal, dobbal, több száz városlakóval együtt szorítottak a pólós lányaikért. 

Élő és online rádióközvetítéssel, helyszíni rádiójátékkal buzdították a lányokat, ahová a legfrappánsabb buzdító üzeneteket várták. A drukkolók szerint a rádióközvetítés feelingje a londoni 6:3-om hangulatát hozta. A térre a városlakók is kijöttek, így egymás kezét szorítva és sok száz sípba belefújva örültek a hazai góloknak a rajongók. Volt, aki kedvesét, kollégája kezét, és nyilván volt, aki az első tavaszi hétvégén a rádiót hallgatva az ásó nyelét szorította meg.

Az eseményt sportkedvelő hírességek is figyelemmel követték. A dunaújvárosi származású olimpiai bajnokunk Csollány Szilveszter is buzdította a lányokat. A Dolák-Saly Róbert, aki gimnáziumi éveit töltötte Újvárosban, a rádión keresztül üzente a lányoknak, hogy humorral próbáljanak túllépni a mostani vereségen. 

Az RTL Klub szerkesztő-műsorvezetője, Gönczi Gábor az interneten követte az eseményeket.  

A műsorvezető élő rádióműsorban mondta el, „mi magyarok nagyon lelkesen tudunk szurkolni, és olyan különleges hangulatot tudunk teremteni, amiben egyszerűen jó benne lenni”. Abszolút át tudom venni a hely hangulatát és szellemiségét. Felpattanok, kiabálok, tapsolok.” 

A Dunaújvárosi Főiskola, mint az Európai Úszó Liga  Oktatási Központja idén harmadik alkalommal ad majd otthont a hazánkban egyedülálló elit bíróképzésnek, a csapat pedig tovább menetel a nemzetközi élvonalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!