A nagyszalontai költőnk születésnapján ünnepeltek az Aranyban

Dunaújváros - Jeles iskolahét ért véget pénteken a Béke-városrészi Arany János Általános Iskolában: névadójuk születésének alkalmából rendezték. Nagy sikerrel, nagy vigassággal. S nem is olyan sokára újabb rendezvényük lesz!

Pekarek János

Véget ért az Arany-hét - de nem csak, hogy sokáig emlékezetes lesz, hanem ráadásul hamarosan meg is ismétlődik!

A Béke-városrész (és messze környék...) általános iskolája ugyanis minden évben rendez egy iskolahetet, mégpedig a névadó, Arany János születésnapja  (1817. március 2.) idején.

Azonban ebben az évben harmincesztendős maga az oktatási intézmény,  s emiatt aligha lesz idén olyan rendezvény, amelyen nem kerül szóba a jeles alkalom, a három évtizedes évforduló.

Így volt ez az iskolahét majd' minden napján  és a pénteki záróbulin is.

Amikor (a hét korábbi napjaival ellentétben, midőn csak délután rendeztek valamilyen műsort a kis- és nagydiákok szórakoztatására) mindennek megkoronázásaként már tanítás sem volt!

 A reggeli, közös tornatermi buliban az iskola diákjai pantomimban jelenítették meg az intézmény  harminc évvel ezelőtti felépítését, az eddigi igazgatók jellemvonásait. A szellemes előadás után viszont a Gárdonyi-iskola tánctagozata adott ajándékműsort a kollégáknak, hogy a korábbi fellépők is élvezhessék a rendkívüli napot. Majd a tanulóközönség alsó- és felsőtagozat szerint kettévált. Következett az alsósok szellemi, a felsősök ügyességi vetélkedője. Amit félidőben megcseréltek, s az alsósok próbálták ki magukat a fizikai, a felsősök a szellemi dolgokban.

Zsetongyűjtő verseny: így hívják ezt hagyományosan az Arany János Általános Iskolában. A nagy forgatag végén összesítik a szellemi és fizikai pontszámokat: a győztesek az idén pizzautalványt nyertek (amit majd például egy osztályrendezvényen válthatnak be), de a többiek sem mentek haza üres kézzel, tudtuk meg Tóthné Mess Erika igazgatóhelyettestől.

És, igen: a dolog megismétlődik: április tizennegyedikén ünneplik meg az iskola évfordulóját. Hasonlóképpen!

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!