A Hét Nap pörköltje lett a legjobb

Szeleste - A vajdasági Hét Nap című hetilap csapata nyerte a Vadpörköltfőző Európa-bajnokságot. A főzés mellett szakmai beszélgetésre, kirándulásra is jutott idő a hét végén.

PLT

Két napon át rotyogott a vadpörkölt a bográcsokban Szelestén, ahol pénteken és szombaton rendezték meg a Vadpörköltfőző Média Európa-bajnokságot. A gasztronómiai megmérettetésen három magyar, két horvát, egy vajdasági, két bosznia-hercegovinai, egy cseh és egy finn csapat versengett a győztesnek járó serlegért.


 A szelestei Festetics Kastélyszálló vendégszeretetét élvező alkalmi szakácsok pénteken vaddisznóból, szombaton szarvascombból készítettek pörköltet: a gasztronómiai mutatványra két és fél órájuk volt. A finomságokat Kubin Zsuzsanna, az eszéki rádió főszerkesztője, Simon Frigyes, a szelestei kastélyszálló séfje és Halász Zsuzsanna, a szálló ügyvezetője kóstolta és értékelte.
 A legfinomabb pörkölteket a vajdasági Hét Nap című hetilap munkatársai készítették: jutalmuk egy serleg és egy négynapos tenerifei utazás lett. Második helyen holtversenyben végzett a horvátországi Képes Újság, valamint lapcsoportunk, a Pannon Lapok Társasága csapata. A PLT-t képviselő Pusztai Péter és Rakk Attila elárulta: számítottak a dobogós helyezésre. A harmadik helyen a Magyar Televízió és a Rádió Bosznia-Hercegovina csapata végzett.
 Balogh Tamás főszervező elmondta: a főzés mellett természetesen szakmai beszélgetésre, tapasztalatcserére, kirándulásra is jutott idő: szombaton délután az ölbői horgásztónál jártak az újságírók, vasárnap pedig a Bükfürdő-rali Szeleste és Acsád közötti szakaszán drukkoltak a vesenyzőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!