A dunaújvárosiakon nem múlott a siker

Tel-Aviv - Az Izraeltől elszenvedett vereség után Lettországgal és Horvátországgal találkozott Eb-selejtezőn az U20-as junior férfikézilabda-válogatott.

Gallai Péter

Ezúttal a hat Dunaferr-játékos közül Bodó Richárd maradt ki a keretből, a többiek pályára léptek. A dunaújvárosiak végül meghatározó szereplői voltak a sikernek, a Takács, Morva, Benmiloud, Pásztor négyes tiezenegy gólt szerzett. Vitáris Norbert pedig jól védett.

Magyarország - Lettország 33-28 (15-15)

Magyarország: Vitáris, Bartucz (kapusok), Bak, 5, Ancsin 7, Takács 5, Morva 4, Bemiloud 1, Antal 1, Sipos, Zele 1, Marczinkó 2, Basky 1, Pásztor 1, Temesvári 4. Edző: Marosi László.

Szombaton azután Horvátország következett a zárófordulóban. Az utolsó csoportmérkőzésén, a horvát válogatott ellen a továbbjutás volt a tét a magyar juniorok számára.

Magyarország-Horvát-ország 28-32 (13-18) Már a meccs elején nagyobb előnyt harcoltak ki a horvátok, amit az egész meccs során nem tudtak ledolgozni a fiúk. Marosi László, a csapat edzője a kezi.hu-nak elmondta: természetesen csalódottak az eredmény miatt, de a fiúk jól harcoltak.

A szakvezető természetesen tudja, hogy sokan elvárták volna csapatától a továbbjutást, de aki látta a selejtező mérkőzéseit, az tisztában van vele, hogy jelenleg ez a realitás.

A repülési zárlat miatt több mérkőzést nem tudtak megrendezni. Ami eddig biztos, hogy a horvát és az izraeli együttes mellett a szlovák, a svéd, a francia, a román, a spanyol és a finn junior válogatott jutott tovább a pozsonyi Európa-bajnokságra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!