A belépők sokat adakoztak

Baracs - Másodszor rendezték meg szomszédunkban azt a jótékonysági fesztivált, amelynek tiszta bevételét már előre öt, tartósan beteg gyereket nevelő családnak ajánlották fel a helyiek.

nincs nev

Mert az igazán nagy dolog, hogy ez a közösség, jelen esetben Baracs közel teljes lakossága képes kiállni egy ügyért.

Az ügy pedig nem más, mint hogy lehetőségeikhez mérten támogassanak öt baracsi családot, amelyben tartósan beteg gyerekeket nevelnek. Nevezetesen: Nagy Sárát, Meleg Bencét, Martin Konrádot, Annus Viktort és Varga Istvánt.

Ők különféle okokból, de egyformán nagy nehézségek közepette élik nekik természetes, másoknak nehéz életüket. Amely azonban ugyanúgy tartogat magában nagy győzelmeket és örömöket, mint bármelyikünk élete.

Sára például, aki hétéves, idén szeptemberben: iskolába fog menni! Az üvegcsontú kisleány, aki azonban a jelek szerint kőkemény akarattal rendelkezik, méltán büszke lehet erre a teljesítményére. Ahogyan nagymamája, Mészáros Júlia fogalmazott: ez óriási dolog a kislány számára. Hiszen a vele egykorúakkal egyidőben, s hozzájuk hasonlóan a községi iskolában fogja (őt ismerve várhatóan nagyon jól) teljesíteni a mindenkire érvényes követelményeket.

Azt most ne firtassuk, hogy tőle és családjától mekkora erőfeszítéseket igényel ez a vállalás... Már csak ez is indokolhatja a jótékonysági fesztivál létét. Legalább ennyivel könnyebb a rászoruló családoknak.

Maga a fesztivál tavaly pattant ki egy ifjú baracsi fodrász, Nyúl Anita fejéből. Ő nem érintett a beteg gyerekek nevelésében - viszont vendégei közé tartozik az egyik ilyen család tagja. Anita úgy gondolta, egy ilyen rendezvény megszervezésével többet tehet, mint két részvétnyilvánítással. Keretes írásunk adatai bizonyítják, mennyire igaza volt.

S a legtöbb baracsi így gondolkozik, mivel az átutalható összeg ötszáz forintos belépőjegyekből jött össze!

Aki jót akar, azt úgy tűnik, az istenek is megsegítik. A törpe bohócokkal a pesti utcán, civilben találkozott Anita - ők százezer forintért vállalták volna a műsort. Megtudván, milyen rendezvényről van szó, a világ legnagyobb (és egyben legkisebb) gitárosa , a hetvencentis Pákó Pityu és társai azonnal felére csökkentették a gázsit. Tehát: nagy emberekről van szó... Ingyen lépett fel a környék amatőrei mellett Erox Martini, az olasz énekes is, aki egy másik szervező, Szabó György baráti köréhez tartozik.

S akkor még nem is beszéltünk olyasmiről, mint hogy a baracsi nyugdíjasklub tagjai a rendezvény alatt csendesen félrehúzták a főszervezőt, és készpénzben átadták neki a klubtagok által a nemes célra összeadott komoly summát...

Maga a fesztivál, amely a baracsi focipályán és annak közvetlen környékén zajlott, megfelelt bármely fesztiválról alkotott képnek. (Leszámítva talán a cannes-i filmfesztet és az Oscar-díj átadását: de hát most komoly dolgokról beszélünk...) Voltak kőkemény teljesítmények, különösen a néptáncosok részéről, tisztes helytállások és kevésbé sikerült produkciók - de természetesen mindez viszonylagosan értendő. S főleg volt nagyon sok ember, akik kötelességüknek érezték, hogy eljöjjenek, ráadásul kitűnően is érezték magukat.

 

Aki pedig utólag is támogatni szeretné az öt gyermeket, megteheti az Annamatia Templomosért alapítvány számláján: 10700134-24520007-51100005 (CIB). Voltak kőkemény teljesítmények, tisztes helytállások

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!