Több száz millió forintot bukott a város? Miért?

Dunaújváros - Adminisztrációs okok miatt lemondhat a város arról a több száz millió forint pályázati támogatásról, amiből álomstranddá fejleszthette volna az önkormányzat a Szalki szigetet?

Körmendi Erzsébet

A kérdőjelet egyelőre okkal tettük ki a pályázati kudarcra vonatkozó információ végére. Bár Pintér Tamás jobbikos képviselő határozottan állította a közgyűlésen, hogy adminisztrációs okok miatt buktuk el a Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése című pályázaton elnyerhető 300-500 millió forint támogatást, az elutasítás tényét senki a képviselő sem tudta megerősíteni. A jobbikos képviselő az információja forrását nem volt hajlandó megnevezni a közgyűlés után, sőt, már nem is arról beszélt, hogy elbuktuk a támogatást, hanem azt mondta: a hiánypótlásra visszakapott anyagot nem küldték el időre be sem adták a pályázatot. Senki sem cáfolta a közgyűlésen, hogy a szabad strandra elnyerhető többszáz millió forintot elbukta a város. Cserna Gábor írásban ígért választ Pintér Tamásnak. Szóban annyit mondott: nem tud részleteket, de nagyon dühös volt reggel, mert ő is úgy hallotta, hogy elutasították a pályázatot. Dr. Ragó Pál koordinációs alpolgármester pedig igazoló jelentést kért azonnal a pályázati anyag összeállításán dolgozó önkormányzati cégektől. Várják a választ.


Számos téma szóba került még a polgármesteri tájékoztatóban. Cserna Gábor gratulált és jó munkát kívánt Gulyás Erzsébetnek - a Szilágyi, majd a Vasvári iskola egykori vezetőjének -, aki a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Dunaújvárosi Járási Tankerületének igazgatója lesz. Szintén oktatási döntés: gazdasági ellátó szervezet (GESZ) létrehozását határozta el a közgyűlés. Az üzemeltetés a GESZ feladata lesz, a törvényességet Gulyás Erzsébeték gyakorolják, a béreket pedig az állam fizeti, magyarázta a polgármester, majd hozzátette, a változásokat nem érzik majd meg a diákok és a pedagógusok. Hamarosan elkezdődik Táborállás partfalmegerősítése. A kivitelező cégnek november 16-án - azaz ma - adják át a munkaterületet a szakhatóságok képviselőinek jelenlétében. A szakemberek november 19. és december 7. között állapotfelmérést végeznek az ingatlanokon, fényképeket, jegyzőkönyveket készítenek, majd egyeztetik a tulajdonosokkal a tervezett munkákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!