Balog Gábor csak a szerdai futamára koncentrál

London - A gyorsváltó tagjaként vasárnap bemelegített fő számára, a kétszáz méter hátra az olimpián a Dunaferr-DVSI úszója, Balog Gábor, aki holnap áll rajthoz ezen a távon. A második ötkarikás játékán szereplő sportoló addig még a többieket is csak tv-n nézi.

Gallai Péter


Július 27-én, már Londonban dőlt el, hogy a dunaújvárosi egyesület versenyzője, klubtársa Takács Krisztián, valamint Kis Gergő és Bernek Péter társaságában szerepelhetett a 4x100-as gyorsváltóban, amellyel tizennegyedikek lettek. Mindannyiójuknak ez csak hangolódás volt. – Gergő edzésből jött a futamra, hármónk közül pedig senkinek sem ez a fő távja, ezért nem is voltak semmilyen elvárások velünk szemben. Ennek ellenére egyéni csúcsot értem el a repülőrajtos indulással. Ki tudja, lehet mégis igazak azok a hírek, miszerint a világ leggyorsabb medencéjét építették meg az angolok... – kezdte a beszélgetést Balog, aki éppen sziesztáját töltötte az olimpiai faluban. A Dunaferr sportolója örömmel mesélte, hogy hatalmas élmény volt „élesben” kilépni a porondra a váltóval: – Egy folyosón keresztül jutunk ki a medencéhez, ami a lelátók alatt van, és már ott hallani lehetett a morajlást, kilépve pedig jött a hangrobbanás. Iszonyat jó volt meg- és átélni ezt a hangulatot. Szerdáig már csak „úszkálok” párat, hogy az izmaim mozogjanak. Annyira csak a feladatra és a megfelelő pihenésre koncentrálok, hogy az edzéseken kívül nem járok ki a helyszínre, a televízión keresztül drukkolok a többieknek. Házon belül persze beszélgetünk az eredményekről, Cseh Laci kudarcáról úgy, mint Gyurta Dani – akivel egy apartmanban lakom – száz mellen nyújtott remekléséről. De arra is figyelek, milyen ételeket fogyasztok, és a nagy kínálat és csábítás ellenére például szénsavas italokat ne igyak. Viszont amint túl vagyok a szereplésemen, bízom benne minél sikeresebben, akkor átvedlek szurkolóvá. Már most azt „boltolom”, miként tudnék a férfikézisek spanyolok és horvátok elleni találkozójára jegyet szerezni. De addig Gábornak még ott a szerdai feladat, a célja az, hogy a középdöntőig eljusson. Amint számolgatott, ehhez már délelőtt olyan időt kell úsznia, mint amivel a hazai Eb-n, a délutáni középdöntőben megszerezte az ötkarikás A-szintet. Szóval kemény, de nem lehetetlen a feladat. A Kovács József edzette fiú – mivel Pekingben is ott volt – összehasonlítást tudott tenni a két helyszín között. – Kínában jobban „bejött” az olimpiai falu, ahol nagyobbak, szélesebbek voltak a terek, az épületek között most kisebb a hely. Itt például nincsen klíma sem a szobákban, két napig meleg volt, akkor hiányzott is erősen. De azóta újra londoni, esős és hűvös idő van, tehát a természet megoldotta. Persze, ha nem lettem volna ott négy éve, azt mondom tökéletes minden. Remélem szerdán a medencéből kiszállva is ugyanezt mondhatom el. A másik dunaújvárosi, Takács Krisztián csütörtökön kezdi szereplését ötven méter gyorson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!