Heves zivatarok, másodfokú figyelmeztetés több megyére

Másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható heves zivatarok miatt több megyére hétfőre - közölte Gaál Áron meteorológus az MTI-vel.

MTI

 



Csongrád és Békés megye kivételével az ország többi megyéjére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki heves zivatarok, illetve felhőszakadás miatt.
Gaál Áron elmondta: hétfőn kezdetben még erős lesz a felmelegedés, a maximumhőmérséklet 26-32 Celsius-fok körül alakul. Délután éri el az országot egy hidegfront, amely többfelé záporokat, zivatarokat okoz. Ennek következtében keddre mindenhol visszaesik a hőmérséklet, ekkor nagyjából 17-22 fok várható.
A hidegfront viszont várhatóan kedden már el is hagyja az országot, és szerdán ismét egy melegebb, szárazabb hullám éri el a térséget. Így a jelenlegi előrejelzések szerint a hét második felében ismét meleg, nyárias idő lesz - mondta a meteorológus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!