Búcsúzás - Pálinger Kati szép emlékeket őriz a Dunaferr-ről

Dunaújváros - Szép volt, jó volt, elég volt. Mindhárom megállapítás illik Pálinger Katalinra, aki abbahagyta a kézilabdázást, s aki vasárnap a fehéroroszok elleni mérkőzésen búcsúzik a válogatottól is.

Jankó Árpád

Pálinger Kati „Gini” minden idők legjobb kapusa harmincnégy éves korában döntött: vége. A Győri ETO, a Dunaferr, a Köbenhavn (dán), a Ljubljana és ismét a Győri Audi ETO játékosa Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes, sokszoros bajnok, kupagyőztes most mellőzöm a statisztikát egy kivétellel - eddig 238-szor képviselte válogatottként a hazáját. Sokan legendának titulálják, de én nem szeretem ezt a címkét. Ő egy istenadta adottságokkal, egy  kapusnak előnyös, fizikai  alkattal, szerénységgel, de  öntudattal, tehetséggel megáldott bájos teremtés. Aki ahol megfordult maradandót alkotott!

Öt évet töltött Dunaújvárosban,  és sose tagadta: szívéhez nőtt a város, amelynek üzleteit, utcáit, tereit, zegét-zugát örökre megjegyezte. Ám ami itt nálunk a leginkább felejthetetlen számára, az  maga az egykori  Dunaferr csapata, s a közösen kivívott,  sokáig tartó  győzelmi sorozatuk.

- A legszebb időszakomat töltöttem Dunaújvárosban, ahol imádták a csapatunkat. Valamilyen varázsa volt, gondolom azóta is van, a csarnok öltözőjének.  Az sem felejthető, hogy nagyszerű családként működtünk, szabad időnkben is együtt voltunk, szerettük egymást. Bárhol is játszottunk,  éveken át győztesek, helyezettek voltunk. Emlékszem, Kiss Szilárd új védekezési szisztémájával, a három-kettő-eggyel  szemben tehetetlenek voltak az ellenfelek. Meghatározó évek voltak ezek a számomra. Igaz, nem nyertem olimpiát, vébét, de annyi csodálatos élményben volt részem, hogy nincs hiányérzetem.

- Most pedig egy tízéves álmom válhat valóra. Magánóvodát nyitok, mert annyi gyönyörű dolog létezik még a világon, és számomra ez is olyan lesz. Gyerekeket szerető, minden  igényt kielégítő  felszereléssel  rendelkező óvodát szeretnék. Persze az udvaron két kaput is felszereltetek majd. És már nagyon vágyom én is az anyaságra. Addig Ferling Bernadett szépséges kislányában gyönyörködöm.

Ennek a projektnek természetesen az egyik  legjobb barátnő, Ferling Bernadett is nagyon örül.

- Számomra nem kérdés: Kati a világ legjobb kapusa. Sajnálom, hogy abbahagyta, de igaz: rengeteget dolgozott már a magyar kézilabdáért.  Megértem, hogy most más lett számára a fontos. Nagyszerű sportember, a kézilabda kiválósága ő, aki nagyon  jó barát is.  Egymásnak adtunk - ha kellett erőt, hitet, örültünk egymás sikereinek. Bárhová is vetette őt a sors, a kapcsolatot mindig tartotta velem.  És tényleg  már nagyon várom azt a pillanatot,  amikor babanézőbe mehetek hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!