Több mint kétmilliárd régiós egészségügyi intézményeknek

Három megye hét egészségügyi intézményének konzorciuma több mint 2 milliárd foirntot nyert egy uniós pályázaton alapvetően rehabilitációs célokra. A megállapodást szerdán írták alá a Fejér Megyei Szent György Kórházban.

Tribolt Lajos

A fehérvári Szent György kórházban ma Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megyei egészségügyi intézmények vezetői, illetve a fenntartók képviselői írták alá azt a támogatási szerződést, amely alapján  hét intézmény jut összesen 2,070 milliárd forint uniós támogatáshoz.
A kisbéri kórház célja a rehabilitációs szakkórház funkciójának megerősítése és a hiánypótló pszichiátriai rehabilitáció bevezetése. A tapolcai kórház  kiemelt célja, hogy az újonnan létrehozott ambuláns kardiológiai rehabilitációs szakrendeléssel bővüljön a  profilja. A pápai kórházban  a mozgásszervi rehabilitációs osztály épületrészének felújítása, átalakítása, bővítése a cél. A balatonfüredi szívkórházban a kardiológiai rehabilitációs ambulancia működtetésének fejlesztése a cél, míg Zircen  a mozgásszervi rehabilitáció fekvőbeteg szakellátás, valamint  a kardiológiai rehabilitáció járóbeteg-szakellátás és a fizioterápia járóbeteg-szakellátás  fejlesztése a fontos.

Fejér megye két intézménnyel érintett. A Szent György kórház a két milliárdból 660 milliót kap a pszichiátriai rehabilitáció fejlesztésére. A Ráckeresztúri Drogterápiás Otthon 400 millióból megvalósuló új egysége  30, drogfüggő vagy drogproblémával küzdő fiatalkorú fiú  hosszú távú, bentlakásos drogterápiás kezeléshez ad  majd  megfelelő környezetet. Victorné Erdős Eszter igazgató szerint egyszerre biztosítják majd a terápiát és az iskolai tanulást.
Csernavölgyi István, a megyei kórház főigazgatója  fontosnak tarja, hogy teljes körű legyen a struktúra, a sürgősségitől az aktív ellátáson át a rehabilitációig. A 2014. májusig tartó projekt jó példa az intézmények együttműködésére.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!