Szoták Alexandra nem tudja, de új májra van szüksége

Essen-Dunaújváros - Mindenekelőtt az édesapa legutóbbi elektronikus levelét közöljük, szó szerint, amit az esseni klinikáról küldött. A helyzet kísértetiesen emlékeztet minket tavalyi pártfogoltunk, Koncsek Dávid és szülei esetére. Azaz...

Pekarek János

„Ma megtörtént a megbeszélés az orvosokkal. Arra a megállapításra jutottak, hogy minket, szülőket is kivizsgálnak, abból a célból, hogy mi megfelelnénk-e donornak a májátültetéshez, Alexandrának. A megbeszélés után már vettek tőlem vért is. A holnapi naptól pedig mind a hármónkat vizsgálni fogják. Alexandránál újabb vérvétel, szívultrahang, stb, a szülőknél EKG, CT, vérvétel-vizsgálatok lesznek. Szandra jelenleg jó állapotban van, de azt nem tudják az orvosok sem, hogy a mája meddig dolgozik tovább. A tervezett epevezeték-eltávolítás csak rontana a helyzeten, ezért ezt a műtétet teljesen kizárták. Reménykedünk, hogy valamelyikünk megfelel donornak. Ettől függetlenül Alexandrát felvették a várólistára. Mindenesetre nem gondoltuk volna, hogy epevezeték-tágításra jöttünk, és már májátültetésről beszélünk.”

Ezt az e-mailt kaptuk Szoták Gyulától, a nyolchónapos Alexandra édesapjától - akit feleségével együtt az OEP részleges hozzájárulásával a dunaújvárosiak adományai segítettek hozzá a gyerek esseni (németországi) gyógykezeléséhez.

Technikai részlet: a várólista egyenlő az európai uniós központi szervbank átültetésre alkalmas szerveinek várólistájával. Nagyjából: az utolsó reménnyel...

Lapunk az elsők között volt, akik és amik segítették a Szoták-családot az anyagi erejüket meghaladó külföldi kezelés igénybevételében. Oroszlánrészt vállalt ebben a Dunaújvárosiak Egészségéért Közalapítvány is, amely már tavaly, korábbi pártfogoltunk, az akkor alig egyéves Koncsek Dávid ugyancsak Essenben történt megmentéséhez: májátültetéséhez nyújtott feledhetetlen segítséget.

A szülők nem lehetnének ott a gyerek mellett a közadakozás nélkül.

Most, mikor Alexandra sorsa válságosra fordult, nem tehetünk mást, mint hogy Koncsek Dávid történetébe kapaszkodunk, reményként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!