Szoba gyulladt ki Lepsényben, egy ember meghalt (frissítve)

Tegnap este Lepsényben az Arany János utcában kigyulladt egy lakóház egyik szobája. A kiérkező rendőrök kimentettek az égő szobából egy férfit, ám sajnos életét vesztette.

Fejér Megyei Hírlap

Vasárnap este 9 óra 15 perckor érkezett a jelzés a polgárdi rendőrőrse, mely szerint Lepsényben egy lakóházban tűz keletkezett - tájékoztatott Farkas János rendőr főtörzszászlós, polgárdi körzeti megbízott, aki kollégáival azonnal indult. A helyszínre érve kiderült, hogy egy lakóház egyik szobájában, ahol egy férfi tartózkodott, tűz keletkezett. A szintén otthon tartózkodó apa megpróbálta eloltani a tüzet, ám a bent lévő férfit az égő szobából a négy polgárdi rendőr húzta ki. A kiérkező mentők az életét már nem tudták megmenteni, az újraélesztés ellenére sem. Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő arról tájékoztatott: a tüzet végül a helyszínre riasztott polgárdi és siófoki tűzoltók oltották el. Keletkezésének okét szakértők vizsgálják.

Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő hétfőn közölte: a házban két férfi élt édesapjukkal. Az elsődleges adatok alapján az egyik férfi ágyán lévő paplan kezdett el lángolni, majd a tűz terjedni kezdett. A házban tartózkodók megpróbálták eloltani a tüzet, de nem sikerült nekik, így a közelben lakóktól kértek segítséget.

A polgárdi rendőrökhöz negyed tízkor érkezett a riasztás, ők két szolgálati gépkocsival elsőnek érkeztek a helyszínre. Ott azt látták, hogy két férfi a ház előtt áll, és egyikük azt kiabálja: a testvére még benn van a házban, miközben onnan sűrű füst gomolygott kifelé.
A rendőrök az egyik ablakot betörve, valamint az ajtót kinyitva kereszthuzatot csináltak, majd a házban lévő PB gázpalackot kihozták a lakásból. Ekkor vették észre az egyik szobában a földön fekvő férfit, akit kihúztak a teraszra, majd átadták a helyszínre érkező mentősöknek, akik megkezdték a férfi újraélesztését, mivel életjelet nem adott magáról. A 37 éves férfi életét azonban már nem tudták megmenteni. Az elsődleges adatok alapján halálát füstmérgezés okozta.
A tüzet végül az időközben helyszínre érkező Polgárdi Önkéntes Tűzoltók oltották el.        

A tűzvizsgáló-ügyeletes elsődleges megállapítása alapján ágyban dohányzás következtében ütött ki a tűz. A tűz, valamint a rendkívüli haláleset körülményeit a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közigazgatási-hatósági eljárás keretében szakértők bevonásával vizsgálja.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!