Hetven liter gázolajat loptak

DH - Gázolajtolvajokat fogtak a rendőrök, akiknek annyira nem volt nehéz dolguk, mivel a tettesek a helyszínen hagyták az autót, amivel lopni indultak...

duol.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés szerdáról csütörtökre virradó éjszaka 2 óra körül Lovasberényből, a Kossuth utcából, hogy két férfi teherautókból valószínűleg gázolajat próbál lopni.

Amikor a járőrök a helyszínre értek, két személy lábát látták az egyik parkoló teherautó mögött. A rendőrök két irányból közelítették meg az akkor még ismeretleneket, de azok futásnak eredtek. A járőrök mintegy 150 méteren keresztül követték őket, ám a két férfi egy ingatlan kerítésén beugorva eltűnt az egyenruhások szeme elől. Menekülésük közben azonban hátra hagyták azt az autót, amivel a bűncselekmény helyszínére érkeztek, ez egyikük élettársának tulajdona. A kocsiban a két elkövető benne hagyta személyes iratait, így azonosításuk nem ütközött nehézségbe.

Még csütörtökön délelőtt elfogták őket a gárdonyi járőrök egyikük tartózkodási helyének közelében az utcán. A két férfi – elmondásuk szerint – épp feladni készült magát a rendőrségen, amikor szembetalálkoztak az egyenruhásokkal.

A helyszíni szemle során a rendőrök műanyagkannákat, gumicsöveket, kámzsát, kést és kesztyűt foglaltak le.

Mint kiderült, a tettesek egy tehergépkocsiból kb. 50 liter gázolajat szívtak le, miután annak tanksapkáját lefeszítették, így a lopási kár 20 000 forint. Egy traktorból pedig mintegy 20 liter üzemanyagot fejtettek le, melynek értéke 8 800 forint.

A 23 éves baracskai és a 33 éves gárdonyi férfiakat – mindketten büntetett előéletűek – a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra történt előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók dolog elleni erőszakkal szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt. A másik szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt szabálysértési eljárás keretében kell felelniük.

Az elkövetők kihallgatásuk során elismerték a bűncselekmény, illetve szabálysértés elkövetését. Sőt egyikük azt is elmondta, hogy utóbbi időben nincs szerencséjük a járőrökkel, mert még január közepén, egy igazoltatás alkalmával levették autójáról a rendszámot, mivel az forgalomból kitiltott volt. Míg január végén, Székesfehérváron szerettek volna üzemanyagot lopni, de összefutottak a rendőrökkel, így visszafordultak Gárdony felé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!