Százhatvanhét családot segítettek a Mindenki karácsonyán

Alsószentiván - Az önkormányzat a római katolikus templomba invitálta az időseket a napokban a Mindenki karácsonya elnevezésű ünnepségre.

nincs nev

Kalló Péter plébános üdvözlő szavai után Nagy Lajos polgármester beszélt a falu dolgairól, majd a szépkorúakat és egyben a karácsonyt is köszöntötte. Az iskolások énekeltek, szavaltak, citerán játszottak - a közönség hálás tapssal jutalmazta őket.



A műsort követően a mintegy kilencven időskorút, valamint a fellépő diákokat is megvendégelték. Amint a polgármestertől megtudtuk: a Katolikus Karitász jóvoltából - a dél-mezőföldi Háló szociális szolgálat közreműködésével - a faluban élő mintegy kétszázhatvan családból tizenhét nagycsaládnak tudtak karácsony előtt 10-10 kilogramm tartós élelmiszert (liszt és száraz tészta) juttatni, százötven családnak pedig (nyugdíjasok és gyermekvédelmi támogatásban részesülők) 5-5 kilogrammot. A szállítást és a szétosztást az önkormányzat vállalta és végezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!