Életet mentett a Facebook és két macska is

A világháló révén sikerült segítséget kérnie egy amerikai nőnek, akit másfél éves fiával együtt erőszakkal fogva tartott a párja az Egyesült Államokban.

MTI

Anya és gyermeke öt napig sínylődött a férfi fogságában, mígnem a nő egy szekrénybe bújva laptopon segélykérő üzenetet küldött a Facebook közösségi portálra tudatva, hogy ő és gyereke reggelre halottak, ha nem mentik meg őket. 
Az üzenetet egy ismerős komolyan vette, telefonált a rendőrségnek, amely azután kiment a címre és őrizetbe vette a fogva tartót, egy 33 éves férfit. Nemcsak emberrablásért, személyes szabadság korlátozásáért, hanem bántalmazásért, családon belüli és szexuális erőszakért, de még állatkínzásért is felelnie kell, ugyanis nem engedte megetetni a család kutyáját.


Macskák mentettek életet Karintiában

Két macskájának köszönheti életét egy 59 éves karintiai nő és lánya: a házi kedvencek felébresztették gazdáikat, így azok megmenekültek a házban pusztító tűztől.

Az állatok vélhetően az erős füstszagra reagáltak, felverték az alvó nőket, akik még idejében biztonságba kerültek a tűztől.
A házban keddre virradóra kapott lángra egy adventi koszorú, a macskák azonban megmentették a helyzetet. A kiszálló tűzoltóknak így már nem volt más dolguk, mint kiszellőztetni a lakást, felvételt készíteni a hőkamerával és lefújni a tűzriadót. "Oltani már nem volt mit" - mondta szóvivőjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!