Dózsa György szobránál áll a technikumiak karácsonyfája

Dunaújváros - A Dózsa szobor mellett, a város egyik főútja mentén áll immár teljes ünnepváró díszben a Technikum karácsonyfája. De a hagyományteremtőnek szánt díszítés másnak is szép...

PLT

Egy egész városrésznek, nevezetesen a Technikum lakóinak díszítettek fel egy fenyőfát Karácsony alkalmából tegnap reggel a Dózsa szobor mellett.

A közel negyvenéves fenyőt persze nem vágták ki, jó lesz az még jövőre is! felkiáltással. A Technikumi Baráti Kör tagjai (néhányuk a képen látható) Kismoni László, a körzet önkormányzati képviselője kezdeményezésére és vezetésével öltöztették ünnepi díszbe a derekas fát.

Az impozáns fenyő természetesen nem csak a Technikum-negyedben élők ünnepi hangulatát szolgálja: kiválóan látható a Dózsa György úton közlekedő összes autó és busz utasai számára, valamint a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola diákjai és kollégistái is ott járnak el a közös karácsonyfa mellett.

Kismoni egyébként hosszú távú hagyományt szeretne kialakítani ebből a karácsonyi díszítésből. A képviselő az ünnepi készülődés jegyében  a Technikum egyik óvodáját, az Aprók Házát is meglepte: a gyerekeknek rajzkészleteket és társasjátékokat ajándékozott képviselői fizetéséből - ezt az óvodások ragyogó műsorral köszöntek meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!