Néha túlságosan hangos? Csendháborítás az éjszakai órákban

Dunaújváros - Lakossági fórumon egyeztetnének egy vendéglátóhely képviselői és a panasszal élő lakók a Technikum városrészben. Csendháborítás?

Szabó Szabolcs

Az ősz elején számos közösségi városrészszépítő akciót szerveztünk a Semmelweis utcában és környékén. Az egyik padfestés alkalmával fetették fel az ott élők, hogy a közeli vendéglátóhelyről, a Diáktanya teraszáról sokszor éjszakai órákban is hangos szóváltás, kiabálás hallatszik, ami zavarja a lakók pihenését  elevenítette fel a lakossági oldalról érkező panaszok gyökerét megkeresésünkre Kismoni László, az érintett Technikum városrész önkormányzati képviselője, aki arra kérte az őt felkereső panaszosokat, hogy írásban is fogalmazzák meg a problémáikat.

Közben a képviselő egyszerű fogyasztóként az említett Diáktanyán civilben próbált érdeklődni a hely pontos nyitva tartása felől, akkor eredménytelenül. Pár hétre rá a lakók összeírták az üggyel kapcsolatos problémáikat és kérdéseiket, amelyeket átadták a Kismoni Lászlónak.  Az októberi fogadóórámon felkeresett az említett vendéglátóipari hely üzemeltetője, aki közben értesült arról, hogy a lakók aláírásgyűjtésbe fogtak. (Az utcában élők tizenhat aláírással támogatták meg írásba foglalt problémáikat). A Diáktanya képviselői beszélgetésünk során elismerték, hogy előfordulhatott olyan eset, amikor zavarhatták az ott élők nyugalmát, ám szeretnék tisztázni a felmerülő esetleges nézeteltéréseket. Épppen ezért október 20-án, csütörtökön délután öt órától egy lakossági fórumot szervezünk, amelynek az elsődleges célja, hogy beszéljünk a felmerült problémákról és közösen  találjunk megoldást ezekre  tette hozzá a városrész önkormányzati képviselője. A lakossági fórumnak a közeli Campus étterem különterme ad otthont.      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!