Ne higgyen a készülékcserélőnek! - Porraloltókat akar méregdrágán eladni

Dunaújváros - Tűzoltónak álcázott csaló próbál tűzoltó készülékeket rásózni - ilyen-olyan ürüggyel - Dunaújvárosban a kisebb üzletek vezetőire, a butikosokra.

Klecska Ernő

A férfi minden alkalommal hatóságként lép fel a boltokban. Különböző általa kreált indokokkal magyarázza, miért kell az üzletvezetőnek kicserélnie a porraloltó készüléket. Általában előre közli, hogy a tűzoltóságtól jött ellenőrizni, aztán megállapítja, hogy hibás vagy  nem megfelelő méretű a készülék, esetleg a helyiség mérete miatt nem elég egy, hanem kettő vagy három kell...

Varga Ernő a Dunaújvárosi Tűzoltóság parancsnoka szerint sok butiknak, kisebb boltnak a vezetőjét átverte már az említett módszerekkel. Karácsony előtt hallottak róla korábban, majd hosszú ideig nem jelentkezett Dunaújvárosban, de szerdán újabb portyára indult a kis Dózsa György úti butiksoron. A parancsnok azt javasolja: ne higgyenek senkinek, aki tűzoltónak adva ki magát hasonló dolgokkal próbálkozik. Azonnal hívják fel a tűzoltóságot, érdeklődjenek vagy jelezzék az esetet. A tűzoltók ugyanis porraloltó miatt senkihez sem mennek ki, csak átfogó ellenőrzés céljából keresik fel az üzleteket, ám ilyen esetekben teljes körűen vizsgálnak mindent, ami tűzvédelmi szempontból fontos. Az ellenőrzésről levélben, nyolc nappal előtte tájékoztatják az ügyfelet. Így van ideje  felkészülni, illetve szólhat a tűzoltóságon, ha nem megfelelő számára az időpont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!